شهر هوشمند

شهر هوشمند چیست؟ معرفی ویژگی ها و نمونه ها

مفهوم ” شهر هوشمند ” بسیار مهم است زیرا هدف آن ارتقاء سطح زندگی ساکنان با بهبود چشمگیر زیرساخت های شهر ، مدیریت ترفند ، مدیریت ، مدیریت آب و فاضلاب ، مدیریت نیرو ، سیستم های بهداشتی ، ایمنی و سیستم های امنیتی است. این سیستم مفهوم شهرهای هوشمند را شرح می دهد و مزایای مختلف آن را ذکر می کند. این خدمات و برنامه های مختلفی را که برای ایجاد یک شهر هوشمند و نقش فناوری های فناوری اطلاعات و ارتباطات در اجرای آنها لازم است ، توصیف می کند. علاوه بر این ، چالش های موجود در سیستم های ICT فعلی در نقش آنها در اجرای شهر هوشمند مورد بحث قرار گرفته است. هیچ تعریف و پذیرش جهانی از یک شهر هوشمند وجود ندارد. این به معنای چیزهای مختلف به شهرهای مختلف است. بنابراین مفهوم سازی شهر هوشمند ، بسته به سطح توسعه ، تمایل به تغییر و اصلاح ، منابع و آرزوهای ساکنان شهر ، از شهر به شهر دیگر و دیگر کشورها متفاوت است. یک شهر هوشمند مفهوم متفاوتی در برزیل نسبت به اروپا دارد. حتی در یک کشور ، هیچ راهی برای تعیین یک شهر هوشمند وجود ندارد. تعریف به دلیل نوآوری در فناوری دائماً در حال تغییر است. یک شهر یک سیستم پیچیده است و دامنه ها ، زیرساخت ها ، سازمان ها و فعالیت های مختلفی را در بر می گیرد. همه اینها باید یکپارچه شوند و به طور مؤثر با هم کار کنند تا آن شهر باهوش شود.

ویژگی های شهر هوشمند

یک شهر پایدار باهوش می تواند به عنوان شهری نوآورانه درنظر گرفته شود که از فن آوری های مختلف و سایر وسایل برای بهبود کارآیی بهره برداری و خدمات شهری استفاده می کند و از این طریق کیفیت زندگی شهروندان خود را ارتقا داده و پایداری را با توجه به جنبه های اقتصادی ، اجتماعی و زیست محیطی تضمین می کند. یک شهر پایدار هوشمند باید دارای زیرساخت های هوشمند فناوری اطلاعات و ارتباطات ، تحرک هوشمند ، زندگی هوشمند ، اقتصاد هوشمند ، محیط هوشمند ، حکمرانی هوشمند و شهروندان هوشمند باشد. این در مورد ادغام راه حل ها ، فراهم آوردن قابلیت همکاری و انسجام بین سیستم های درون یک شهر با همکاری کامل با کلیه ذینفعان درگیر است. هدف اساسی یک شهر هوشمند اطمینان از اطمینان ساکنان از تأمین آب ، برق و گاز کافی خواهد بود. امکانات بهداشتی خوب ، حمل و نقل مطمئن و سریع شهری برای اطمینان از دسترسی سریع و ایمن به مقصد. این امر باید حكومت خوبی را تأمین كند و از مشاركت ساكنان و مشاركت در فرایند تصمیم گیری اطمینان كند. این امر باید ایمنی و امنیت ساکنان در خانه های خود و نقاط دیگر از جمله اماکن عمومی مانند خیابان ها ، ایستگاه های اتوبوس ، ایستگاه های قطار ، فرودگاه ها ، مراکز خرید ، اماکن عبادی و غیره را تضمین کند.

ویژگی های شهر هوشمند

نیاز به شهرهای هوشمند

از شهرها به عنوان موتور رشد اقتصادی یاد می شود. ما می بینیم که به دلیل در دسترس بودن امکانات کار ، بهداشت و آموزش ، در سراسر جهان تمایل به مهاجرت گسترده مردم به شهرها وجود دارد. این امر به ازدحام شهرها می افزاید و فشار بیشتری بر منابع ، افزایش تقاضا برای انرژی ، آب و فاضلاب و همچنین خدمات عمومی ، آموزش و مراقبت های بهداشتی وجود دارد. شهرها برای اداره این شهرنشینی در مقیاس بزرگ باید کارآمدتر شوند و باهوش تر شوند و باید روش های جدیدی را برای مدیریت پیچیدگی ها ، افزایش کارآیی و کاهش هزینه ها تعیین کنند. هدف نهایی باید ارتقاء و ارتقاء کیفیت زندگی برای شهروندان خود و تأمین امنیت آن باشد. فن آوری های هوشمند شهر می توانند با ارائه مدیریت بهداشت از راه دور ، ارائه آموزش از راه دور ، توزیع بهتر آب و برق ، مدیریت مؤثر زباله ها و غیره خدمات را به جوامع کم امنیت در حال حاضر توسعه دهند.

نمونه های شهر هوشمند

شهرهای زیادی در دنیا، هوشمندسازی خود را آغاز کرده‌اند. چند نمونه از شهرهای پیشرو در این زمینه عبارتند از:

  • کانزاس، میسوری، ایالات متحده
  • سن‌دیگو، کالیفرنیا، ایالات متحده
  • کلمبوس، اوهایو، ایالات متحده
  • نیویورک، ایالات متحده
  • تورنتو، کانادا
  • سنگاپور
  • وین، اتریش
  • بارسلونا، اسپانیا
  • توکیو، ژاپن
  • ریکیاویک، ایسلند
  • لندن، انگلستان
  • ملبورن، استرالیا
  • دبی، امارات متحده عربی
  • هنگ‌کنگ، چین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *