چالش پلی استور

چالش پلی استور توسط سازندگان موبایل چینی؛ آیا گوگل باید نگران باشد؟

چالش پلی استور توسط سازندگان موبایل چینی؛ آیا گوگل باید نگران باشد؟

اگر خبر داشته باشید که گوگل دیگر از دستگاه های جدید هواوی پشتیبانی نمی کند احتمالا می دانید که اعلام منع دولت ترامپ از همکاری با این کمپانی رابطه بین سازندگان موبایلی چین را با غرب شکراب کرده است.
برهم خوردن شراکت چین و آمریکا باعث شده تا دیگر گوگل و اندروید از دستگاه های هواوی پشتیبانی به عمل نیاورند و به این ترتیب اثراتی که این تحریمات گذاشته اند کم کم در حال پدیدرا شدن هستند.

چالش پلی استور توسط GDSA

چالش پلی استور

یک هفته پیش ، شرکت های برتر گوشی های چین – که با هم ، تقریباً نیمی از بازار جهانی تلفن های هوشمند را در اختیار دارند – اعلام کردند که برای ساختن یک فروشگاه اپلیکیشن جدید در حال تدبیر و همکاری هستند.

سازندگان موبایل چینی که به طور رسمی با عنوان اتحادیه خدمات جهانی مربوط به توسعه دهنده با نام اختصاری (GDSA) شناخته می شوند ، شامل هواوی ، شیائومی ویوو و اُپو هستند. هدف این پلتفرم این است که به توسعه دهندگان از سرتاسر جهان اجازه می دهد تا برنامه های خود را برای هر برندی توسعه داده و در بازارهای خارج از کشور مانند هند ، اروپا و چین توزیع و عرضه کنند.
در حال حاضر ، شرکت هایی که مایل به ارائه خدمات خود در کشورهایی مانند چین هستند ، مجبور هستند مجدداً برنامه های خود را برای هر تولید کننده دوباره طراحی کنند. از آنجا که فروشگاه گوگل پلی در چین ممنوع است ، هر تولید کننده فروشگاه داخلی خود را دارد. GDSA امیدوار است این بازارهای دیجیتال را متحد کند تا یک فروشگاه همگانی برای برنامه ها ، فیلم ها ، موسیقی و بازی ها در بین این چهار برند ایجاد کند.
به نظر می رسد پیشنهاد GDSA برای یک فروشگاه جدید می تواند خطری برای فروشگاه گوگل پلی در بازارهای بین المللی باشد. این اولین قدمی است که بسیاری از سازندگان تلفن های چینی باید بردارند تا بتوانند نسخه پشتیبانی خاص خود را برای اندروید توسعه بدهند و اطمینان حاصل کنند که در آینده در شرایط وخیم دستگاه های جدید قرار نمی گیرند.

“برایان ما” معاون قسمت تحقیقات کمپانی IDC نوشت: محدودیت های ایالات متحده در مورد ZTE و هواوی نیرو محرک بزرگی برای فروشندگان چینی است تا بیشتر به خود متکی باشند و این نه تنها برای مارکت های بزرگ مانند GDSA و اتحاد هواوی با سیستم عامل Harmony و HMS ، بلکه برای مارکت های کوچکتر و محلی نیز صادق است.

همانطور که وضعیت اخیر هواوی نشان داده ، سازندگان تلفن همراه که به اندروید و سایر سرویس های گوگل متکی هستند، در صورت تحریم دولت آمریکا بی دفاع خواهند ماند. اگر توسعه دهندگان شروع به پذیرش GDSA کنند ، با توجه به بازارهای بزرگی که آن را پوشش می دهند خواهان توسعه برنامه ها متناسب با همه دستگاهدها هستند ، می توانند برخی از تأثیرات بین المللی تحریم ایالات متحده را برای هر یک از این تولید کنندگان تلفن چینی کاهش دهند.

با این وجود شیائومی ادعا می کند که GDSA برای به چالش پلی استور یا رقابت با سرویس های گوگل شکل نگرفته است.

شایان ذکر است که این شرکت ها در حال حاضر فروشگاه های سازندگان موبایل چینی برنامه های سفارشی را در تلفن های خود در کنار پلی استور قرار می دهند که نسبتاً محبوب هم هستند. به عنوان مثال AppGallery هواوی ، برنامه هایی مانند amazon ، booking ، Brainly ، TikTok ، Todoist و موارد دیگر را در خود جای داده است.

هر عضو GDSA می تواند با توجه به نقطه قوت خود خود در مناطق مختلف شروع به کار کرده و این فروشگاه جدید را استارت زده و توسعه دهند. در هند که تنها کشوری است که رشد مثبتی در بازار تلفن های هوشمند دارد ، شرکت های چینی حدود سه چهارم از کل سهام را در اختیار دارند. به همین ترتیب ، Vivo و Oppo قطب اصلی در جنوب شرقی آسیا و هوآوی در اروپای غربی هستند. هنگامی که در دسترس بودن GDSA در چین در نظر گرفته شود ،میزان آن با پلی استور کم و بیش یکسان است.

اگر تلاش های GDSA در کشورهایی که در آن جایگاه محکمی دارند موفق شود، این امر می تواند بسیار ضرری توسعه دهنده گان گوگل متحمل می شوند را نمایان کند.

در حقیقت ، این فرصت خوب وجود دارد که GDSA از این واقعیت استفاده کند که گوگل سی درصد از درآمد پلی استور را از طریق توسعه دهندگان کسب می کند. هواوی در اجلاس اخیر خود ، با سرمایه گذاری 20 میلیون یورویی ، سعی در قانع کردن توسعه دهندگان کرد و قول داد كه فقط 15 درصد از سهم درآمد توسعه دهندگان را درخواست كند.

ولی همچنان این سوال وجود دارد که API های چگونه رابط های برنامه نویسی در برنامه های این سازمان با گوگل پلی مقایسه می شوند و رقابت می کنند و اینکه آیا آنها به اندازه کافی ساده برای توسعه دهندگان مستقل از سازمان های بزرگ خواهند بود؟

اگرچه این تولید کنندگان ممکن است این ظرفیت را داشته باشند که جایگاه گوگل را تسخیر کنند. زیرا که
بعید است که گوگل بلافاصله بتواند GDSA را ممنوع کند ، زیرا این امر نیاز به پیمودن خطوط ضد انحصاری دارد. همچنین اندروید دارای یک سیستم عامل متن باز است که بدان معنی است که غول موتور جستجو نمی تواند شرکت های چینی را در ایجاد نرم افزارهای سفارشی محدود کند.


.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *